dziwne buczenie pod maską :(

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zygiaga
    Classic
    • 2011
    • 30

dziwne buczenie pod maską :(

TMBBS61Z662144460

chciałbym sie dowiedziec cos wiecej o wyposazeniu o silniku itp rzeczach
  • 13karolss
    Ambiente
    • 2010
    • 199

dziwne buczenie pod maską

czeka mnie wizyta u mechanika niestety,bo moje autko zaczelo dziwnie buczec a dokladniej kiedy podczas jazdy skrecam kierownice w prawo strone, podczas lukow slychac juz regularnie pytanie co to moze byc ? od strony pasazera jest wyczowalne pod nogami jakies drgania podczas gdy skrecam w prawo. . . wiec niewiem 2 razy w ciagu roku zmienialem drązek kierowniczy :P czyzby to byl 3 raz ,dodam ze te buczenie juz slysze od jakiegos miesioca a najlepsze jest to gdy jade delikatnie skrecajac w prawo to slysze te buczenie-natomiast kiedy odbije kierownice w lewa strone dziwny dziwiek znika ??? o co chodzi??kolo mi chyba nieodpadnie
    karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

• jedrek1111
      Classic
      • 2007
      • 38

Ja miałem te same objawy tylko podczas skręcania w lewo. A przyczyną było łożysko w piaście i mimo że słyszałem wyraźnie je z lewej strony to faktycznie poszło z prawej. Po wymianie jak ręką odjął.
      OCTAVIA TWIN POWER 1.6 2007

Komentarz

• 13karolss
        Ambiente
        • 2010
        • 199

no wlasnie slyszalem ze jak lozysko to powinno caly czas buczec a nie tylko kiedy skrecam,w sumie na prostej jak jade to jakby nawet samochod mi sciągalo na prawo a teraz jak jechalem pod gore i przyspieszalem to buczenie bylo glosniejsze
        karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

• Maniacz
          Drive
          • 2007
          • 62

Zamieszczone przez 13karolss
          no wlasnie slyszalem ze jak lozysko to powinno caly czas buczec a nie tylko kiedy skrecam,w sumie na prostej jak jade to jakby nawet samochod mi sciągalo na prawo a teraz jak jechalem pod gore i przyspieszalem to buczenie bylo glosniejsze
          No niestety nie do końca, łożysko najpierw zaczyna buczeć przy skrętach. Podczas skrętu jest bardziej obciążane koło zewnętrzne i dlatego zaczyna buczeć. Po jakimś czasie zacznie buczeć cały czas
          Wszystkie błędy ortograficzne, gramatyczne, składniowe i inne są popełnione celowo i podlegają prawu autorskiemu.

Komentarz

• k.g
            Classic
            • 2006
            • 26

Jeżeli buczenie występuje przy skręcie kierownicy to:
            1.Brak płynu w układzie wspomagania - wycieki na maglownicy -
            2.Kończy się pompa wspomagania
            3.Zapieczony sworzeń wahacza

Komentarz

Pracuję...