czeka mnie wizyta u mechanika niestety,bo moje autko zaczelo dziwnie buczec a dokladniej kiedy podczas jazdy skrecam kierownice w prawo strone, podczas lukow slychac juz regularnie pytanie co to moze byc ? od strony pasazera jest wyczowalne pod nogami jakies drgania podczas gdy skrecam w prawo. . . wiec niewiem 2 razy w ciagu roku zmienialem drązek kierowniczy :P czyzby to byl 3 raz ,dodam ze te buczenie juz slysze od jakiegos miesioca a najlepsze jest to gdy jade delikatnie skrecajac w prawo to slysze te buczenie-natomiast kiedy odbije kierownice w lewa strone dziwny dziwiek znika ??? o co chodzi??kolo mi chyba nieodpadnie
Ja miałem te same objawy tylko podczas skręcania w lewo. A przyczyną było łożysko w piaście i mimo że słyszałem wyraźnie je z lewej strony to faktycznie poszło z prawej. Po wymianie jak ręką odjął.
no wlasnie slyszalem ze jak lozysko to powinno caly czas buczec a nie tylko kiedy skrecam,w sumie na prostej jak jade to jakby nawet samochod mi sciągalo na prawo a teraz jak jechalem pod gore i przyspieszalem to buczenie bylo glosniejsze
no wlasnie slyszalem ze jak lozysko to powinno caly czas buczec a nie tylko kiedy skrecam,w sumie na prostej jak jade to jakby nawet samochod mi sciągalo na prawo a teraz jak jechalem pod gore i przyspieszalem to buczenie bylo glosniejsze
No niestety nie do końca, łożysko najpierw zaczyna buczeć przy skrętach. Podczas skrętu jest bardziej obciążane koło zewnętrzne i dlatego zaczyna buczeć. Po jakimś czasie zacznie buczeć cały czas
Wszystkie błędy ortograficzne, gramatyczne, składniowe i inne są popełnione celowo i podlegają prawu autorskiemu.
Jeżeli buczenie występuje przy skręcie kierownicy to:
1.Brak płynu w układzie wspomagania - wycieki na maglownicy -
2.Kończy się pompa wspomagania
3.Zapieczony sworzeń wahacza
Komentarz